Garderober og tørkerom

Tørk vått tøy effektivt med lavt energiforbruk

Avfuktere gir perfekt og effektiv tørking av vått tøy i garderober og tørkerom i barnehager, på arbeidsplasser, i borettslag eller på sykehjem.

Garderober og tørkerom

De fleste som sykler eller jogger til  jobben kommer frem med våte klær, og må ofte dra hjem med våte klær. Å sørge for tørre klær til hjemveien er imidlertid ikke umulig, men en luksus som er enkel å tilby. Å installere en avfukter i garderoben gir rask tørking, samtidig som det beskytter mot fukt som kan gi muggsopp.

Barnehager

Mange barnehager sliter med klær som aldri tørker, i fuktige og mugne garderober.

Tørkeskap og vifteovner er ofte løsningen – dessverre. Ikke bare er dette tungvint, det gir også ofte mye varm og fuktig luft, som kan føre til muggsopp og andre problemer.

Installerer man en avfukter, blir garderoben tørr på en trygg og effektiv måte. Foreldrene slipper å holde doble sett av alle klær, og frakte vått og tørt frem og tilbake til barnehagen.

Hvilken avfukter skal vi velge?

Kondensavfukter
For moderne bygg med godt isolerte rom og skikkelig dampsperre, bruker vi såkalte kondensavfuktere. Disse avfukterene kan tørke mye tøy med svært lavt energiforbruk. Siden denne avfukteren fungerer etter det samme prinsippet som en varmepumpe, vil all energien bli ført tilbake til rommet som varme.

Rotoravfukter
I rom med kalde murvegger, eller der det ikke er skikkelig dampsperre i yttervegg, velger vi en rotoravfukter. En slik avfukter tørker effektivt uansett temperatur.

Spar penger med avfukter fra F-Tech

Et tørkerom med et avtrekk på for eksempel 500 m3/time, vil bruke mye strøm, og dermed føre til en stor utgift. Dersom gjennomsnittstemperaturen ute, gjennom året er 7°C, og temperaturen i tørkerommet er på ca 25°C, vil energibehovet være omtrent 3,2 kW. Med dagens strømpriser vil det si at det koster omtrent 20 000 kroner årlig å drive tørkerommet.

En avfukter til det samme tørkerommet, tørker mer effektivt og bruker derfor kun 1 500 til 2 000 kroner i strøm per år.

Man sparer altså godt over 15 000 kroner, i energiforbruk, per år!

Enkel montering

  1. Avfukteren plasseres på en hylle og den medfølgende flexible våtluftslangen kobles på avfukter merket: «Våtluft»
  2. Videre må våtluftslangen føres ut av ventil i yttervegg. Medfølgende ytterveggsventil kan monteres på utsiden av veggen. Pass på å ha litt fall i slangen slik at eventuell kondens ikke renner inn i maskinen.
  3. Still den medfølgende hygrostaten på ønsket nivå, anbefales mellom 55-60% Relativ Fuktighet (RF)
  4. Slå på avfukteren

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller sjekk brosjyren om tørkerom og garderober.

Produkter

Aktuelt