Avfuktere for rom uten sluk

Denne avfukteren er perfekt i gamle bygg med stor fare for muggsopp og i rom der det lett blir kondens på vegger og gulv.

I rom med yttervegg er dette ideelt. Heng avfukteren opp på veggen og koble til et rør ut i friluft, så er det bare å begynne tørkingen. Avfukteren er enkel i bruk, og klærne blir tørre på en-to-tre.

Disse F-DRY Rotoravfukterene fra F-Tech, lager ekstremt tørr luft. Dette hindrer at fukt spres i bygget, og mange steder vil luften føles renere og «kjellerlukten» vil forsvinne helt.

Modeller som leveres med installasjonspakke inneholder:

  • Avfukter med fuktstyring
  • Vegghylle
  • Slanger og ventiler til yttervegg

Funksjonsprinsipp for F-DRY rotoravfuktere

Adsorpsjonsrotoren har en stor overflate med silicagel, som ”fanger” vannmolekylene fra luften, når de passerer gjennom. Den roterer omtrent 8 ganger i minuttet.

Prosessluften ledes gjennom tørkedelen av rotoren, ved hjelp av en vifte, og forlater avfukteren som tørr luft. Vannet fra prosessluften er nå absorbert i rotoren, og fjernes med regenereringsluften, som holder en temperatur på 120-140oC,og ledes gjennom regenereringsdelen av rotoren. Den høye temperaturen får vannet i rotoren til å fordampe. Den fuktige luften blir fraktet ut av avfukteren og videre ut av huset, via et kanalsystem, for eksempel en 80 mm fleksibel slange.

Adsorpsjonsavfukterene virker ved svært lave temperaturer, enkelte helt ned i -30°C.

Avfukterne er ideelle etter vannskader fordi de produserer ekstremt tørr luft, som berger både isolasjon og andre materialer, slik at man kan unngå å rive opp gulv og vegger.

Alle adsorpsjonsavfukterene kan leveres med enten ”timer” eller hygrostat for kontrollert avfukting. I tillegg leveres slanger for utlufting av våtluft og distribusjon av tørrluft. Utluftingsslangen har spjeld for struping av utluftingen, slik at man kan justere temperaturen i viften som maksimerer kapasiteten, uten å måtte tilføre mer energi.

Adsorpsjonsavfuktere kan leveres i kombinasjon med bl.a. høytrykksvifte eller kondensavfukter til spesielle tørkebehov, samt diverse kanalsett til spredning av tørrluft.

En adsorpsjonsavfukter fungerer ved lavere temperaturer enn enn kondensavfukter. I tillegg bruker adsorpsjonsavfukteren vesentlig mindre energi per fjernet vannmengde, straks man er under 20 °C.