Fukt i kjeller

Avfukter kjeller: slik kan du unngå fuktproblemer

Har du fukt i kjelleren, hjelper verken vifter eller lufteventiler, uansett om kjelleren er liten eller stor. Tørr luft må til for å bli kvitt fuktproblemer, og da er løsningen avfukter.

Fukt i kjeller er et vanlig fenomen i norske kjellere, enten det handler om eneboliger eller borettslag. Stikkordet er fuktig luft, og fuktproblemer skyldes særlig to ting:

  • Kondens som oppstår når varm luft treffer kalde kjellervegger – spesielt vanlig for yttervegger under bakkenivå
  • Fuktighet som siver inn fra utsiden gjennom sprekker i muren, eller på grunn av dårlig drenering

Lufting er ikke løsningen, for uteluft vil nesten aldri bidra til å tørke ut fukt i kjelleren: Om sommeren er luftfuktigheten stort sett veldig høy, og da får du bare mer kondens. Om vinteren er luften tørrere, men også kaldere slik at risikoen for kondens øker.

Avfuktere fjerner fukt i kjeller

F-DRY avfuktere løser problemet ved å forsyne det en fuktig kjeller trenger: Tørr luft. Dette er det enkleste du kan gjøre for å få kontroll på fuktigheten og unngå fukt i kjelleren. Med en rotasjonsavfukter har du en effektiv løsning uansett temperatur i kjelleren.

Har du fukt i kjeller i en enebolig eller et småhus, er det ikke mye som skal til for å sette i gang med avfukting.

  • Sett avfukteren på en hylle
  • Koble den til en kanal for å sende fuktig luft ut
  • Start avfukteren og tørkingen er i gang!

Med avfuktere får dere boder som kan brukes

Har dere fukt i kjelleren i borettslaget/sameiet? Ventilasjon i kalde kjellere og bodanlegg fungerer som regel dårlig, og derfor er det mye smartere å få satt inn en rotoravfukter. Vi har modeller som kan holde bodanlegg og kjeller tørre slik at de kan brukes uten fare for rust, sopp eller andre fuktskader.

Våre avfuktere gir bedre inneklima i huset

For mye fuktighet i kjelleren kan gi mugg- og bakteriedannelse. Resultatet kan bli karakteristisk, plagsom kjellerlukt og dårlig inneklima. Våre avfuktere fjerner grunnlaget for slike problemer og resultatet blir bedre inneklima.

Vi har svært mange anlegg i drift for å hindre fukt i kjeller, både hos private og i borettslag/sameier. For å kunne levere disse avfukterene som er produsert for det profesjonelle markedet til fornuftige priser til private, har vi valgt å levere direkte fra vårt importlager via nettbutikken. Vi tilbyr derfor en testperiode på 14 dager slik at du kan teste at dette fungerer i ditt hus.

Innrede kjeller? God råd og tips her…

Fuktig kjeller til tørr kjeller, se her…

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller sjekk spørsmål & svar

Sommerkampanje

Sommeren er høysesong for fuktige kjellere. Varm uteluft «sniker» seg inn og gir høy fuktighet og til og med kondens i kjølige kjellere.

Bestselgeren vår F-DRY200 i to ulike pakker er nå satt ned 15% i hele sommer.

For en åpen kjeller, eller hvis kjelleren har flere rom...

Har du spørsmål, ta kontakt så hjelper vi deg med beregninger og lager en god pakke til deg.

Produkter

Referanser