Skadebegrensing etter vannlekkasje

Unngå vannskader

Typiske vannskader er f.eks. en radiator som lekker, en sprukken vannledning, en feilkoblet vaskemaskin – og før du vet ordet av det er alt under vann. Skade forårsaket av vann er en av de mest vanlige former for skader som oppstår i bygninger. Og skaden kan være økonomisk ødeleggende. Ulike tørkemetoder er nødvendige for uttørking.

Vannskader forårsaket av været

Hvis du bor langt unna en elv, så er du trygg fra høy vannstand. Feil! Voldsomme regnskyll og store oversvømmelser på elver og bekker er ofte årsaken til svært alvorlige vannskader. En oversvømt kjeller er intet mindre enn et mareritt for alle hus.

Vannskader forårsaket etter brann

Vannskade kan også oppstå når vann brukes til å slukke en brann.

Byggtørking

I dag kan det ta betydelig mindre tid til å bygge et nytt hus eller pusse opp en bygning. Fuktighet som dannes under bygging kan være ekstremt vanskelig å kvitte seg med på den naturlige måten, og noen ganger rett og slett umulig. I et forsøk på å spare energi og kutte ned på utgifter til oppvarming, er yttervegger ofte isolert med mye isolasjon. Dette betyr imidlertid at dampdiffusjon fra innsiden til utsiden er avbrutt. Det er bare en selvfølge før vannskader oppstår. Uten avfukting kan det ta flere år for omfanget av skaden blir tydelig, og da har det ofte nådd et stadium hvor en omfattende oppussing er nødvendig.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller sjekk spørsmål & svar

Produkter

Aktuelt

Meny