Fuktproblem i kjelleren

Reidar Andresen hadde fuktproblemer i sin enebolig i Bærum. Boligen fra 1956 hadde fukt i kjelleren.

– Vi trodde først at vi hadde et dreneringsproblem, sier Andresen, som er konsulent på frilans basis i ÅF Norge. – Vi var i ferd med å drenere om huset, da det viste seg at det var et kondenseringsproblem vi hadde, sier han.

Et kondenseringsproblem vil si at fukten skyldes kondens, grunnet kalde flater og for høy luftfuktighet. Løsningen ble en F-DRY 200 avfukter. Avfukteren ble installert tidlig i 2011. – I løpet av en måneds bruk var fukten i kjelleren borte, forteller Andresen. Fukt på overflater var da fullstendig borte og luftfuktigheten var nede på et akseptabelt nivå.

Andresen har ikke hatt noen problemer siden avfukteren ble installert. – Det som er så bra med avfukteren er at den bruker veldig lite energi, sier han. – Den er også relativt stillegående, vi hører ikke noe lyd opp til første etasje. Andresen hørte om denne typen avfuktere i forbindelse med en jobb han skulle gjøre for Utenriksdepartementet for noen år siden, da det ble vurdert forskjellige løsninger. – Avfukteren er av veldig høy kvalitet, det er et robust og profesjonelt verktøy som fungerer utmerket, sier han.