Bedre fiskeprodukter med avfukter

– Etter at jeg fikk satt inn en avfukter har jeg doblet kapasiteten og kvaliteten på fisk og fiskeprodukter er super. Daglig leder og primus motor i Røykeriet AS i Oslo fiskehall Fredrik Møller er ikke i tvil: Avfukteren er gull verdt.

Oslo fiskehall er Norges største fiskemarked og forsyner Oslo og hele Østlandsområdet med fersk fisk og fiskeprodukter. Det omsettes nærmere 400 tonn fisk hver måned, og det pågår også betydelig produksjon av mellom annet røyking av fisk og fiskeprodukter.

Da Fredrik Møller startet opp enkeltmannsbedriften Røykeriet AS i Oslo fiskehall i desember i fjor installerte han samtidig en avfukter for å gjøre røykingen av fisk og fiskeproduktene så optimal som mulig. Noe han ikke har angret en dag på.

Dobler kapasiteten

– Den fungerer kjempebra, og med avfukteren kan jeg faktisk doble kapasiteten på produksjonen enn om jeg ikke hadde hatt noen avfukter. Det blir også bedre styring på prosessen.Vi produserer kvalitet, og avfukteren er med på å heve kvaliteten.

Fredrik Møller har bygd et eget rom til avfukteren i Røykeriet AS, og han er så fornøyd med løsningen at han faktisk ikke vet hva han skulle ha gjort uten den.

– Om avfukteren går i stykker i morgen blir det krise, da må jeg skaffe en ny med en gang avslutter Fredrik Møller.