Til ventilasjonsbransjen: Ikke ta all skyld!

Dessverre får ventilasjonsbransjen ofte skylden for syke nybygg. Men i svært mange tilfeller er det ikke ventilasjonssystemet som er skyld i at inneklimaet er dårlig, og at nybygg raskt får soppdannelse.

Grunnen er som regel at det ikke er brukt avfuktere i byggeprosessen. Hvis ikke hele bygget får tørke godt før man begynner med innvendig arbeid, bygges svært ofte fuktigheten inn i veggene. Er det gjort, kan man ha verdens beste ventilasjonssystem uten å få fukten ut igjen.

I dag skal veggene i nybygg være tykkere, det betyr at sjansen er stor for at det vil være fuktighet igjen inne i bygget, hvis det ikke tørkes godt nok ut. Resultatet av fukt i veggene er et sykt bygg.

Løsningen er å ha avfuktere i alle nybygg så snart man har fått et tett bygg. De skal gå døgnet rundt helt til maleren er ferdig. Gjøres dette, får man et frisk bygg uten fukt inne i vegger og gulv. Da slipper du som ventilasjonsingeniør å måtte ta skylden for et sykt bygg i ettertid.

Å rette opp i syke bygg er dyrt. Det er langt billigere å få inn noen avfuktere i byggeperioden, enn å måtte rette på en fuktig vegg i etterkant. Få et friskt bygg med god og riktig avfukting i byggeperioden!