Bort med isen hos Austevoll Fiskeindustri

Tenk deg et fiskelager der isen henger i lange tapper fra taket og de som jobber der er redde for å få den i hodet. Dette slet Austevoll fiskeindustri med i lange perioder. Så fikk de installert spesialproduserte avfuktere fra F-Tech.

I det store fryselageret til Austevoll fiskeindustri var is, snø og glatte betonggulv et stort problem. Lageret produserte enorme isberg, og store istapper hang ned fra taket. Dette gjorde arbeidsforholdene til tider vanskelige.
– Avfukterne er svært effektive, forteller daglig leder i F-Tech Odd Olav Fosso. De fjerner fukten og dermed også grunnlaget for at snø og is legger seg. Alt vannet forsvinner, og etterlater et tørt lager uten is.
Produksjonsleder Per Kristian Bjånesøy i Austevoll fiskeindustri er svært glad for at de fant løsningen. – Da problemet oppstod sjekket vi rundt etter løsninger, og fant frem til avfukterne fra F-Tech. Vi hadde hørt mye bra om de spesialtilpassede avfukterne, og slo til.
Det har de ikke angret på. Avfukteren er installert og de enorme isbergene er i ferd med å bli historie.

Is og snø koster

Fosso og ventilasjonsentreprenør Dan Horvei var sammen om å finne de gode løsningene for fiskelageret til Austevoll fiskeindustri.
– Ved siden av at det kan være farlig å kjøre truck og gå på glatte gulv, er det også kostbart å ha kjølelagre med mye is og snø. Å holde gjenfryste fryseelementer gående krever mer strøm og det trengs mye energi for å reversere eller avise et slikt lager. Dette betyr også økte kostnader, påpeker Horvei.

Mange vil ha avfuktere til fryselager

F-Tech startet i 2008 å spesialtilpasse avfuktere til avising av fryselagre. Det har vist seg å fungere svært bra, og interessen for avfukterne er økende.
– Nå har vi flere ordrer på avfuktere til fryselager, forteller Odd Olav Fosso, og vi får stadig henvendelser fra bedrifter som vil bli kvitt is og snø i fryselagrene sine.