Offshore: Tørrluftprodusenten

Aktuelt | Aktuelt

D&F Group trenger tørr luft for å kunne gjøre en god jobb med maling og belegging av tanker offshore. Derfor har de skaffet seg en klimakontroll-container som blåser tørr luft inn i tankene som males.

– Dette fungerer glimrende for oss offshore. Vi får gode tilbakemeldinger fra våre folk i Nordsjøen som jobber med containeren, forteller Arild Brensdal, divisjonsdirektør offshore i D&F Group. Det viktigste for dem som jobber offshore er å få ned fuktigheten i forbindelse med overflatebehandling.

Reduserer fuktigheten betraktelig
– Fuktigheten er gjerne på opp mot 80 prosent. Med klimakontrollcontaineren får vi den ned i 50 til 60 prosent, og det er meget bra. Det betyr gode forhold for å drive med blåsing og rensing, dessuten er det varme i luften som blåses inn, noe som hjelper på tørkeprosessen. Når tørr luft tilføres sørger det også for at vi får ut en del av løsemidlene, påpeker Brensdal.

Spesiell avfukterløsning
– For oss er det alltid spennende å måtte tenke i nye baner, for å tilfredsstille kundenes behov. Det har vi også gjort i dette tilfellet, sier daglig leder i F-Tech, Odd Olav Fosso. Når det gjelder D&F Groups løsning, så er avfukteren plassert i en container med en gassdetektor på luftinntaket. Containeren er spesialbygget for oljeindustrien, og automatikken i containeren kommuniserer med plattformen.

– Skulle det oppstå problemer med denne containeren, vil det vises på plattformens styringssystem, forklarer Fosso. For sikkerheten offshore er dette selvfølgelig en meget god og nødvendig løsning.