Nå er all fuktigheten ute, og ikke inne!

Fukt i garasje? Lufting er ikke det smarteste du kan gjøre.

Snø og regn, fuktig luft og kalde flater – da blir det lett fukt i garasjen. Vidar Korneliussen i Åsane merket det godt. Hans garasje fra 2017 hadde mange lufteventiler, men også rikelig med kondens på dører og karmer.
– Verktøy til tusenvis av kroner rustet, og bremseskiver på bilen rustet. Det har plaget meg en god del, forteller Vidar.

Gjør vondt verre

Derfor meldte han seg på i konkurransen om Norges fuktigste garasje – og vant. Premien fra F-Tech var en ferdig installert avfukter. Nå er også lufteventilene blitt tettet igjen, og fukt i garasjen er historie.
– Forholdene ute påvirker miljøet i garasjen veldig mye. Er det fuktig ute, gjør du bare vondt verre ved å lufte. Med en avfukter får du kontroll, påpeker Monica Aarethun, salgsansvarlig privat i F-Tech.

Tørket veldig fort

Da avfukteren var kommet på plass, tok det ikke lang tid før Vidar merket forskjell.
– Det gikk veldig fort, skal jeg si deg! Da vi satte den i gang, var luftfuktigheten 95 %. Under et døgn senere var den nede i 70 %. Og nå ligger den rundt 60 %, siden vi har mye sludd i Bergen om dagen, sier han. Avfukteren slår seg av og på etter behov, og bruker ca 1300 W når den går for fullt.

Her kan du se selv hvor fuktig Vidar sin garasje var – og hvor tørr den ble:

Bli kvitt fukt i din egen garasje

Har du fukt i garasjen selv, kan du bestille tørkepakke (med proff rotoravfukter) direkte fra vår nettbutikk: http://f-tech.no/bruksomrader/garasje/
– Selve installasjonen er ikke avansert; du kan gjøre det selv hvis du er litt nevenyttig. Og selv om du må investere litt, slipper du å erstatte alt som kan ruste og bli ødelagt, poengterer Monica.