Avfukteranlegg til Kina

Hovedleverandøren vår, HB Cotes AS, har levert 9 store avfukteranlegg til en fabrikk i Kina som produserer lithium-batterier. Oppgaven var å levere luft med duppunkt på -50°C eller 2% RF i produsjonslokalene. 

Avfukteren bruker deler av prosessluften til regenerering av rotoren for å kunne oppnå et duggpunkt på -50°C. Den har innebygget, komplett automatikk som styrer ventiler på kjølere, rotorer, filtervakter etc. Viften, av type Gebhardt, er plassert slik at den trykker luften gjennom kjølebatteri og rotor.

Hele kabinettet er produsert i rustfritt stål og alle utvendige flater er glassblåst, for å få et enda flottere produkt og som sikrer kvaliteten ytterligere.

Alle komponentene er lett tilgjenglige bak paneler fra inspeksjonssiden. Panelene for filtre er utstyrt med hendler, panelene for kjølere, vifter og varmebatterier er har låsbare hendler. Aggregatene er levert med 50mm isolasjon mellom rustfrie plater. Hele aggregatet er sveiset internt, for å unngå lekkasjer. Alle panelene er utstyrt med en ekstra myk pakning for å hindre fuktighet å slippe til i prosessen.

Rotoren som er brukt har en diameter på Ø1500 og dybde på 400mm. Den er bygd opp av 50% silica gel og 50% Molecularsieve.
Rotoren fra Proflute har 2 gjennvinningssektorer. Den er integrert i avfukteren av HBC for å kunne gi optimal ytelse.

Viften for regenerering fra Gebhardt tåler 180°C og er håndplukket for oppgaven. Den sikrer høy driftssikkerhet, og er et eksempel på bruk av utstyr av høy kvalitet.

Utvikling og design

Avfukterene er tegnet med Autodesk Inventor 3D av HBCs erfarne ingeniør- og tegnestab.
3D design sikrer den ekstremt nøyaktige konstruksjonen, som er nødvendig for å kunne fjerne tilnærmet all fuktighet i luften.

Kunden

Tianjin Lishen Battery Joint-Stock Co. Ltd er den største produsenten av lithium batterier i Kina.

Med den siste leveransen har kunden nå 15 HBC avfukteranlegg i tillegg til 4 andre fra en annen kjent leverandør.
Avfuktersystemene fra HBC ble foretrukket på grunn av tidligere erfaringer med kvalitet og pålitelighet. I tillegg har kunden god erfaring med service og oppfølging fra fabrikk og lokal forhandler.

Fabrikkanlegget

Helt nye fabrikker er nå bygget for de 9 anleggene med tilhørende tørrom. 30 personer arbeider i hvert av rommene. Totalt vil 3000 personer være ansatt i forbindelse med disse produksjonslinjene.

HBC sin erfaring

Designet av disse avfukterene er et resultat fra erfaringene fra mange store installasjoner. Sammen med HBC kan F-Tech AS levere alle typer tørkeanlegg. Kunnskapen vi har oppparbeidet oss gjennom mange år, er ”innbygget” i alle avfukterene vi leverer.