Byggtørk

Tørk uten varme

I et tett bygg er avfukting av luften den mest effektive måten å bli kvitt fukten på. Da tørker materialene hurtig og kondens forsvinner. For å redusere tørketiden maksimalt kan byggvifter brukes til bedre omluft og tørking. Byggviften tilfører ingen varme, kun sirkulasjon av tørrluft.

Å blåse masse varme inn i bygget har vært en vanlig måte å tørke på. Problemet er at uansett hvor varmt det blir, vil det ikke fjerne en eneste dråpe fukt. Det er et faktum. Høyere temperatur vil kun føre til mer kondens på kalde overflater. Varme skal kun tilføres for komfortens skyld.

Både bygg under oppføring og eksisterende bygg er utsatt for fukt

For å forebygge fukt leverer F-Tech rotoravfuktere som sikrer deg tørt bygg på en enkel, effektiv og uproblematisk måte. Avfukting starter når nybygget er tett, og går døgnet rundt til bygget står ferdig.

Nybygg skal være tørre før innredningen kommer på plass. Dette er et kvalitetskrav entreprenøren må overholde. Med tørt bygg reduseres mulighetene for soppdannelse kraftig. Et tørt bygg skaper et godt inneklima i det ferdige bygget.

Veien mot utslippsfri byggtørking

Det finnes allerede mange utslippsfrie produkter på markedet som er minst like gode som fossile løsninger. Allikevel sitter mange igjen med gamle løsninger fordi det er enkelt og «trygt».
Man vet hvordan det virker og hvilket resultat man har hatt tidligere. Dette handler om å tørre å tenke nytt.

Spørsmål? Ta kontakt med oss eller sjekk spørsmål & svar

Nå må det bygges tørt

NASJONALT FUKTSEMINAR 2020: Feil som fører til skader oppstår i alle ledd i en byggeprosess, og må elimineres underveis. Det er derfor nødvendig å tenke gjennom hva man bør sjekke ut i alle deler av en byggeprosess, og fuktskader er en utfordring som bransjen må ta på alvor. Les mer her (ekstern lenke)

Produkter

Aktuelt

Meny